luni, 9 mai 2011

Dezvoltare Academica VS Dezvoltare personala

Inca de la varste fragede, copiii, acei viitori adulti cu responsabilitate, sunt angrenati in diverse cercuri sociale, mai cu seama in cel al scolii. Invata sa scrie si sa citeasca si isi continua, mai pe urma, itinerariul de descoperire al Lumii inconjuratoare. Dupa scoala generala urmeaza liceul, unde viitorul adult va lua decizia de a urma un drum in viata. De aceea se hotaraste sa urmeze facultati, cursuri de specializare in anumite meserii si tot asa...

Isi gaseste un job, sau mai multe, prin care incearca sa-si indeplineasca visele. Si apropo de vise...

Cu un job , fie el platit extraordinar de bine, nu stiu cate vise poate o persoana sa-si indeplineasca... Probabil ca putine, atata timp cat este angajatul cuiva... Asta este pararea pe care o impartasesc de ceva vreme cu ai mei cunoscuti, amici sau prieteni.

Scoala traditionala ne invata sa facem calcule matematice, fizice sau chimice, sa disecam o broasca, sa stim sa ne orientam in spatiu, si multe alte lucruri de acest fel dar, nu ne invata sa facem bani decat prin a invata foarte bine materiile, a ne lua o slujba, pe care, in aceasta era a informatiei, sa o schimbam foarte des si de care sa nu fim multa vreme satisfacuti...

Trebuie sa ne ocupam de dezvoltarea personala... sa ne insusim acea educatie care nu se preda la scoala, dar de care avem o mare nevoie, in Era Informatiei in care traim. Pentru aceasta vom avea nevoie totdeauna si de vise, asupra carora ne vom concentra mereu, si pentru care vom munci, pentru a le duce la indeplinire.

P.S.: Tu ai vise? Iti dai interesul sa se indeplineasca sau vor ramane totdeauna doar vise?

Un comentariu:

  1. Cati dintre noi cred in puterea viselor? Cati dintre noi sunt constienti ca fara vise nu poti avea o directie? Cati dintre noi inteleg ca traim intr-o lume plina de ~hoti de vise~(avand o buna intentie si nestiind ca au adoptat aceasta pozitie)? Cati dintre noi s-au gandit vreodata ca (poate) chiar noi suntem acei hoti de vise, spunand:"...esti un visator...", "...tu visezi cu ochii deschisi...", "...cine te-a fraierit in halul asta...", etc.?

    RăspundețiȘtergere